ПЪПЕШ СУШЕН - 100гр


0 от 5 / 0 гласа
Напишете мнение
2.40 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

ПЪПЕШ СУШЕН - 100гр

Пъпешът съдържа бързи въглехидрати - глюкоза, фруктоза и захароза. Месестата част е богата на витамини от групата В, витамин С, калий, магнезий, желязо, калций, селен и други вещества,които действат благоприятно на сърдечно-съдовата система, жлезите с вътрешна секреция.

Пъпешът храни тимуса и щитовидната жлеза, а тяхното добро функциониране поддържа имунната система в изправност.Нишестето и пектинът на пъпеша не се усвояват в храносмилателната система. Те имат свойството да поемат вредните вещества в червата и ги извеждат от организма.

Пъпешът подобрява перисталтиката на червата и отделителните свойства на органите на храносмилателната система.

Пъпешът е особено полезен с високото си съдържание на фолиева киселина. Фолиевата киселина стимулира образуването на кръвни клетки от костния мозък и подпомага секрецията на солна киселина в стомаха.В пъпеша има достатъчно количество глюкоза, което да поддържа нивото на глюкоза в кръвта в норма и образуването на необходимите запаси на гликоген в черния дроб, отговорен за храненето на мускулните тъкани, така необходим и за сърдечните мускулни тъкани.

Начин на употреба: Консумирайте парченцата пъпеш самостоятелно като вкусна и здравословна закуска, в комбинация с мюсли или плодова салата. Може да ги ползвате в сладолед, мелба, пълнеж за палачинки и сладки печива.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top