ТАХАН СУСАМОВ /БЯЛ/ от обелени сусамови семена - 700 гр


5 от 5 / 2 гласа
Напишете мнение
10.78 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

СУСАМОВ ТАХАН от обелени сусамови семена - 700 гр

Произход: България

Производител: Тръндеви ООД

Състав: Механично обелен, изсушен, смлян сусам 100%

Хранителна информация за 100гр

  • Енергийна стойност 2491kJ / 595 kcal
  • Мазнини 53,8гр.
  • - то наситени мастни киселини7,5гр.
  • Въглехидрати 21,2 гр.
  • - от които захари 0,5гр.
  • Влакнини 9,3 гр.
  • Белтъци 17гр.
  • Сол 0 гр.

Натуралният сусамов тахан на фамилия Тръндеви е висококачествена паста от суров небелен сусам, който се суши на температура до 45 градуса, като по този начин се запазват всички ценни качества на продукта. Той се счита за много по-богат на всички ценни съставки от беления сусамов тахан. Процесът по смилането на сусама все още се извършва по традиционния начин чрез воденични камъни.

    Сусамовият тахан е признат от народната мецицина като изключително благотворен за стомашно-чревния тракт. (1-2 лъжички на гладно при гастрит и язва). Този ефект се дължи на високо качествените му мазнини. Съдържа още незаменими аминокиселини (което го прави пълноценна храна), витамини – Е (който е силен антиоксидант), РР, В1, както и микроелементи – силиций, фосфор, магнезий, калий. Високото съдържание на калций го прави подходящ за деца (при растежа на костите) и възрастни (намалява разреждането на калция в костите). Помага при възпаление на гърлото, гласовия апарат; също при профилактика и лечение на запека. Той може да бъде ежедневно допълнение към храната при жените в менопаузата – при горещи вълни, изпотяване, безсъние, сърцебиене, слабост.

   Препоръчителна употреба: Подсладен с мед в съотношение 2:1. Като добавка към зърнена закуска смесен с кисело мляко. Като добавка към сместа за сладкиши. Също така, смесен с начукано ленено семе при проблеми с хрнаосмилателния тракт. 

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top