ЗЛАТНИ СТАФИДИ - 500гр


0 от 5 / 0 гласа
Напишете мнение
6.00 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

СТАФИДИ СВЕТЛИ - 500гр

Стафидите са богат източник на въглехидрати, 94% от които са глюкоза, фруктоза, безвредни за диабетиците захари.

Стафидите съдържат витамините С, Р, РР, B1 и B2, каротин, калий, калций, фосфор, магнезий, манган, селен, органични киселини.

Стафидите се препоръчват при хипертония и аритмия. За укрепване на сърдечния мускул при сърдечно-съдови заболявания

Стафидите са богати на желязо, което влиза в състава на хемоглобина. Той е основната съставка на червените кръвни телца. Лечебните свойства на стафидите при белодробни заболявания, бронхит, пневмония и кашлица Срещу силна кашлица се препоръчват 30 грама стафиди, накиснати за 45 минути в преварена вода. Консумират се с чаша топло мляко преди лягане.

Стафидите изчистват организма от токсините и свободните радикали. При тумори на далака се препоръчва отвара със стафиди и винен оцет.Сред лечебните свойства на стафидите е и способността им да прочистват жлъчните пътища.

Стафидите съдържат калий и магнезий, които имат силни антиацидни свойства и намаляват киселинността. Смята се, че редовната консумация на стафиди предотвратява ацидозата.

Стафидите съдържат бял калций – източник на бор, който подпомага усвояването на калция от организма. Затова сушеното грозде се препоръчва за болните от остеопороза и остеохондроза. Борът играе важна роля за заздравяването на костите и ставите, затова се препоръчва на жени в менопауза, които са силно застрашени от остеопороза.

Стафидите играят роля за подобряването на работата на невроните, а никотиновата киселина успокоява и регулира работата на мозъка. Те активизират дейността на мозъчната кора. Сушеното грозде се препоръчва при безсъние – благодарение на витамините В1, В2, В5 и на магнезия, сънят и работата на нервната система се регулират.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top