КОКОСОВО МАСЛО - 100мл.


0 от 5 / 0 гласа
Напишете мнение
3.65 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Произход: BG - BIO -16 Земеделие извън ЕС

Пакетирано от: Смарт Органик АД

Съдържание: 100% био студено пресовано кокосово масло.

Хранителна стойност в 100g:

  • Енергийна стойност –899kcal;
  • Мазнини -99,88g,
  • от които наситени мастни киселини - 91g,
  • холестерол - 0,00g;
  • Въглехидрати - 0g,
  • от които захари-0g;
  • Протеини - 0g;
  • Фибри - 0g;
  • Сол – 0mg.

Кокосовото масло е уникален продукт с редица ползи за човешкото здраве. По състав то не прилича на никоя друга растителна или животинска мазнина, затова е обявено за най-полезната мазнина в света. Може да се използва за готвене и за козметични цели.

Маслото може да подобри качеството на кожата и косата, като същевременно лекува различни заболявания и състояния. Ето основните ползи за здравето и красотата на кокосовото масло:

Лекува варикозни вени

Масажирайте кокосовото масло на вашите варикозни вени всеки ден, за да ги намалите естествено и без странични ефекти.

Много добър антицелулитен крем

Кокосово масло е най-доброто решение срещу целулита. Смесете го с малко мед и разтрийте сместа в засегнатата област преди лягане всяка вечер за няколко седмици и ще бъдете изумени от резултатите!

Подхранва кожата

Кокосово масло съдържа важни хранителни вещества, които ще поддържат кожата ви хидратирана и ще я направят еластична и мека.

Кокосовото масло подобрява храносмилането и метаболизма. То е естествен мощен антиоксидант и имуностимулант, помага на тялото да се справи с вируси и бактерии. Препоръчвано е от специалистите при сърдечно-съдови заболявания (висок холестерол, високо кръвно налягане), a също и предотвратява атеросклерозата. 

При борба с наднорменото тегло: две супени лъживи на ден в продължение на три месеца стопяват мастните резерви в областта на корема. Това се дължи на благоприятното действие на кокосовото масло върху метаболизма и хрнаосмилателния тракт. 

За кулинарни цели кокосовото масло се използва като заместиел на олиото, кравето масло и зехтина. С него могат да се приготвят всякакви видове сладкиши и солени ястия.

 Поради антиоксидантното си действие кокосовото масло се използва и в козметиката.  Действа хидратиращо и забавя процеса на стареене. Може да се добавя към масажни кремове за малки и големи. 

Омекотява кожичките

Разтрийте кокосово масло върху ноктите си, за да омекотите кожичките и да подобрите външния им вид.

Отличен крем за бръснене

Кокосовото масло е перфектния заместител на кремовете за бръснене и също така ще успокои много добре кожата и ще я запази хидратирана. Като хубав бонус, то ще остави хубавата миризма след себе си.

Лечение на мигли

Нанасяйте малко кокосово масло върху миглите си всяка нощ, преди да си легнете, за да предотвратите загуба на косъмчета и накъсване.

 

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top