МАСЛО ОТ СЕМЕНА ЧИА - 250мл Еxtra virgin Nаturalis


5 от 5 / 1 гласа
Напишете мнение
22.30 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

Масло от семена чиа 250мл

Еxtra virgin Nаturalis

Студено пресовано, нерафинирано масло от семена на чиа, произведено по традиционен метод на студено пресоване, запазващ всички полезни свойства на семената. Това висококачествено, отбрано масло е създадено с ясната цел да подобри психофизическото състояние и да възвърне баланса на организма.

Не съдържа консерванти или други добавки.

Чистият състав прави маслото подходящо за пиене с профилактична или лечебна цел, кулинарни и козметични приложения.

Маслото от семена на Чиа е богато на Oмега-6 и Oмега-3 незаменими мастни киселини .

Също така, този продукт е отличен източник на витамини и минерали, като фосфор, калий, калций, желязо, цинк.

Хранителна стойност за 100гр

  • Енергийна стойност 3288kJ/800kcal.
  • Мазнини 100гр.
  • - наситени 10гр,
  • - мононенаситени 10гр,
  • - полиненаситени 80гр
  • Витамин Е 42мгр.
  • Фитостероли 320мгр.
  • Въглехидрати0гр
  • Зхари 0гр
  • Белтъци 0 гр.

Защо е полезно маслото от семена на Чиа:

1.Маслото от семена от Чиа е най-богатият източник на Омега 3 незаменими аминокиселини на света, 60% от съдържанието на семената от чиа е Омега-3. Те са също богати на Омега-6 и Омега-9, други две важни мастни киселини.  Маслото от семена на Чиа спомага за поддържане на здрава кожа, коса, нокти, стави и нормално функциониране на мозъка; подобрява възстановяването след тренировки и тежко физическо натоварване, регенериране на клетките; подобрява метаболизма и изгарянето на мазнини; предпазва от сърдечни болести, високо кръвно налягане, рак и артрити.

2. Голям процент от съдържанието на семената от чиа е завършен протеин / около 20%/, т.е. съдържа всичките осем незаменими аминокиселини. Това ги прави перфектната храна за активни хора или такива, които искат да натрупат мускулна маса. Добавете една-две лъжици семена от чиа в закуската си и се насладете на една пълноценна и здравословна храна.

3.Семената от чиа съдържат много фибри и имат всички характеристики на пълнозърнестите храни. Фибрите в чиата са неразтворими, което ги прави чудесен лек за храносмилателната и отделителна система, като понижават риска от рак на дебелото черво и панкреаса. Разтворимите фибри, които се разтварят във водата като желе спомагат за регулиране на кръвната захар и понижават холестерола.

4. Маслото от семена на Чиа е богато на антиоксиданти против стареене Изследванията показват, че диетата, съдържаща храни богато на антиоксиданти намалява не само стареенето на физическото тяло, но също и в мозъка, намалявайки риска от болести като Алцхаймер.

5. Маслото от Чиа семената е богато на много полезни витамини и минерали, включително желязо, калий, цинк, калций и магнезий..

6. Маслото от семената на Чиа осигурява дълготрайна енергия, така че да не чувствате следобедна умора след като сте се нахранили. Спортистите използват семената от чиа, за да усилят своята мощ, издръжливост и гъвкавост, тя спомага и за по-бързото възстановяване на мускулите след тренировка.

7. Маслото от семената на Чиа помага за контролиране на теглото и при диабет. Освен за освобождаване на енергия през целия ден, желиращият агент в семената на чиата помага за потискане на чувството за глад. Семената от чиа абсорбират до 12 пъти своето тегло във вода, което води до намаляване на апетита. Изследванията също така доказват, че семената от чиа спомагат за намаляване на нивото на кръвна захар при диабетици.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top