НАТУРАЛЕН ПЧЕЛЕН КЛЕЙ /ПРОПОЛИС/ - 10 гр


5 от 5 / 1 гласа
Напишете мнение
3.92 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

НАТУРАЛЕН ПЧЕЛЕН КЛЕЙ /ПРОПОЛИС/ - 10гр

Произход: България

 

Какво представлява прополисът?

Прополисът е вещество, което се образува от комбинацията на смола, восък и прашец, които пчелите разлагат и преобразуват с помощта на ензими от храносмилателната им система. Пчелите използват пчелния клей като природен дезинфектант в кошерите си, като покриват с него стените им. Ето защо един от начините за извличане на прополис е изтъргването му от пчелната решетка.

Прополисът е мек и лепкав на пипане, с жълт до зелен цвят, който с времето потъмнява. Има приятен аромат, а на вкус е леко лютив.

Пчелният клей е богат на полезни съставки – витамини, минерали, желязо, манган, мед, цинк, антиоксиданти, етерични масла и флавоноиди. Какво лекува пчелният клей?

Прополисът е известен с антибактериалния си ефект и противовирусното си действие, затова често се използва при лечение на грип, простуда, настинка, болно гърло, проблеми със сливиците.

Пчелният клей подсилва имунната система и я предпазва от сезонните вируси. Освен това сваля нивото на холестерола и укрепва капилярните стени. Препоръчва се също при изгаряния и порезни рани – прополисът облекчава болката и помага за бързото им зарастване. Има и дезинфекциращо действие. Със същия успех лекува кожни екземи, херпес, рани в устната кухина.

Прополисът може да се приема едновременно с антибиотици. Специалисти твърдят, че пчелният клей има способността да подсилва ефекта на другите лекарства, като по този начин спомага за по-бързото оздравяване на организма.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top