Олио от гроздови семки "Costa d`Oro" - 1л


5 от 5 / 1 гласа
Напишете мнение
26.49 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

Олио от гроздови семки "Costa d`Oro" - 1л

Произхд: Италия

Извлечено от гроздови семена без никакви добавки и особено ценно заради лекия си неутрален вкус. 

Приложение: маслото от гроздови семки е подходящо за готвене, пържене, овкусяване на салати и ястия, защото има висока точка на горене/димене. Точката на горене достига до 216°C (подобно на зехтина на готвене). Подходящо е за използване в направата на сладкарски изделия.  Не променя вкуса и аромата на ястията.

Хрнаителна стойност за 100 мл:

  • Енергийна стойност: 3404kJ/828kcal
  • Мазнини: 92 гр
  • Въглехидрати: 0 гр, от които захари 0 гр
  • Белтъци: 0 гр
  • Сол: 0 гр 

Семките на гроздето са мощен антиоксидант - гроздето е с високо съдържание на редица мощни антиоксидантни съединенияАнтиоксидантите са съединения намиращи се в растенията, които имат способността на борят щетите в нашите клетки,  причинени от свободните радикали (вредни молекули, причиняващи оксидативен стрес). Най-висок процент антиоксидантни вещества в гроздето се намират в ципата и семките му. Някои сортове червено грозде притежават повече антиоксиданти поради антоцианините, които им придават цвят. Интересно е, че антиоксидантите присъстват в гроздето дори след ферментация, поради което червеното вино е с високо съдържание на тези полезни вещества.   

Действие: Притежава противовъзпалителни свойства, богато на антиоксиданти, предотвратява стареенето на кожата и я стяга. Действа добре против пъпки и акне. Укрепва косата и се бори с пърхота. Маслото е хипоалергично, което го прави подходящо и за бебешка и чувствителна кожа.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top