СУРОВИ ЛЕШНИЦИ - 100гр


0 от 5 / 0 гласа
(1 Ревюта)
3.50 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

   Лешниковата ядка зарежда с енергия тялото през целия ден, тя е изключително ценна за жизнения ни тонус, защото крие под черупката си много тайни и ползи.

   Ядките са богати на мононенаситени мастни киселини като олеинова, както и основни мастни киселини - линолова киселина, които помагат за понижаването нивата на лошия холестерол и съответно благоприятстват увеличаването на добрия холестерол. Изобилстват откъм фибри, витамини, като витамин Е и минерали като манган, калий, калций, мед, желязо, магнезий, фосфор, цинк и селен. Това ги прави изкючително полезни и подсилващи имунната система в сезона на вирусите и настинките. Въздействат благоприятнона липидите в кръвта, като по този начин защитават от сърдечно-съдови заболявания, инсулт и рак. Те са и много добър антиоксидант.

   Все по-често лешникът се използва и като съставка за различни по-екзотични салати в комбинация с други, нетрадиционни за нашата трапеза, ядки. Много миксове с овесени ядки включват черупковия плод в съдържанието си, за да осигурят на тялото пълен енергиен заряд още от закуската.

Коментари 1

Laura Willson

Laura Willson
Анастасия Георгиева

Много вкусен и чист лешник. Просто с удоволствие го хапвам като междинна закуска. А дъщеря ми го яде като бонбони :)

01.02.2021

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top