СУРОВИ ФЪСТЪЦИ, Български (насипни) - 500гр


0 от 5 / 0 гласа
Напишете мнение
5.00 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Xpaнитeлнa cтoйнocт зa 100 гp.

  • Бeлтъчини – 26.3 гp.;
  • Maзнини – 45.2 гp.;
  • Bъглexидpaти – 9.9 гp.;
  • Kaлopичнocт – 551 kcal ;

B тяx ce cъдъpжaт и витaмин B1, B2, ниaцин, витaмин C,

a cъщo и тakивa пoлeзни вeщecтвa kaтo kaлий, kaлций, мaгнeзий, жeлязo, нaтpий и фocфop.

Защо трябва да консумираме фъстъци:

  • Подобряват сърдечната дейност - Фъстъците съдържат редица хранителни вещества, за които е доказано, че подпомагат здравето на сърцето. Фъстъците са добър източник на витамин Е, ниацин, фолиева киселина, протеини и манган. В допълнение, те предоставят ресвератрол и фенолов антиоксидант, които се откриват в червеното грозде и червеното вино. Смята се, че ресвератролът допринася за намаляването на риска от сърдечни удари.
  • Подобряват стомашно-чревното състояние - Фъстъците осигуряват достатъчно фибри, за да заситят човек за дълго. Растителните влакна по-специално, спомагат за увеличаване и поддържане на добрите бактерии в червата, така че те да могат да свършат работата си - ефективно да разграждат храната, която приемате. Храненето с фъстъци само няколко пъти в седмицата може да предотврати образуването на камъни в жлъчката, и може да намали риска от рак на дебелото черво.
  • Добър източник на калций - Фъстъците съдържат малко количество калций и витамин D. Заедно тези две съставки подпомагат здравето на костите, а също и допринасят за здрави зъби. Проучванията показват, че хората, които поддържат здравословни нива на калций и витамин D преди тридесетгодишна възраст, са по-малко склонни към развитие на остеопения или остеопороза, на по-късни етапи от живота си.
  • Контролират диабета - При диабет тип 2 или проблеми с нивата на инсулин, фъстъците могат да помогнат. Със своя нисък гликемичен индекс, фъстъците помагат за регулиране на скоростта, с която захарните и инсулиновите нива се покачват, след като ядете сладко.
  • Предпазват от Алцхаймер и други болести, свързани с когнитивния упадък.
  • Подобряват концентрацията - Фъстъците има високо съдържание на биофлавоноиден ресвератрол. Смята се, че той води до подобряване на притока на кръв в мозъка с до 30%, като по този начин увеличава концентрацията и значително намалява риска от инсулт.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top