ШВЕДСКА ГОРЧИВКА - универсалният лек

28 Apr 2022

   Какво представлява Шведската горчивка? -  Шведската горчивка е сред най-търсените и предпочитани тинктури, в която са събрани и комбинирани различни билки и подправки. Тинктурата се е използвала още в дреноста, като първата рецепта за нея е била открита в документация на прочут шведски лекар на име д-р Самст през 19-ти век. В тази рецепта той е комбинирал 11 билки (алое, мира, шафран, камфоркорени от ревен, куркума, майчин лист, стъблена решетка, ангеликавенециански териак (традиционна билкова смес), манна. Така е създадена малката шведска горчивка, която се превръща в елексир за лекуване на почти всички болести през онези времена.

  шведска горчивкаКоя е оригиналната Шведска горчивка? - С напредването на съвременната медицина шведската горчивка е била позабревена, докато стария ръкопис на доктор Самст не попада в ръцете на австрийската билкарка  Мария Требен известна сред пионерите на билколечението. В 46 точки от този ръкопис се обяснявало как капки от тази течност лекуват всяка болест. Със своя опит и познания към билките и стремежа да помага на много хора, тя създава своя рецепта за  "Голяма шведска горчивка". В нейната рецепта се съдържат 32 билки. 

  За какво помага Шведската горчивка и защо е толкова ефикасна?С годините шведската горчивка е доказала своята ефиктивност върху човешкото тяло. Чудотворната целебна сила идва от комбинацията от билки и техните полезни вещества. Те влияят благоприятно на всички системи в човешкито тяло. Подпомага нервната, имунната, мускулнатакостната, дихателната системавъзпаления на кожата (белези, брадавици, петна, мазоли и др.), пречиства кръвтастимулира кръвообращението и др. Тя се приема вътрешно и външно (правят се компреси)Не е пресилено да се каже, че едвали има болест при която шведската горчивка не помага.

   За вътрешно ползване  - Перорално - по 30 капки в 200 мл вода, 3 пъти дневно, половин час преди или след хранене.

Външно приложениеправят се компреси като се взема се парче плат или памук - навлажнява се с шведска горчивка и се поставя върху болния участък, предварително намазан с мас или мехлем от невен. Отгоре се слага по-голямо парче найлон и се превързва с кърпа или бинт. В зависимост от заболяването компреса се оставя да действа от 2 до 4 часа. След сваляне на компреса кожата трябва да се напудри. Ако имате по чувствителна кожа, компресите трябва да се държат по кратко или да бъдат временно преустановени. 

   Прочетете повече за ползите от употребата на Шведската горчивка на: "Какво е синузит и как да го лекуваме с природни средства" , "Билки и природни средства при кръвозагуба, малокръвие, анемия", "Домашни лекове при сенна хрема".

>>> ТИНКТУРА ШВЕДСКА ГОРЧИВКА по рецепта на Мария Требен - 100мл <<<

Ако тази статия е била полезна и интересна за Вас, моля, поставете един палец отдолу или напишете коментар под темата! Мнението Ви е важно за нас! Благодарим Ви!

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top