НАЧУПЕНО ЛЕНЕНО СЕМЕ - 200гр


0 от 5 / 0 гласа
(1 Ревюта)
3.07 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Произведено: "Тит-Теньо Тенев" гр.Камено

Състав: Ленено семе

  Хранителна стойност в 100g: Енергийна стойност - 455kcal; Мазнини -37,9g, от които наситени мастни киселини - 0,00g, трансмазнини - 0,00g, холестерол - 0,00g; Въглехидрати  - 30,3g, от които диетични фибри - 30,3g; Протеини - 22,7mg; Витамин А; Желязо; Калций.           

  • Омега 3 мастни киселини
  • Богато на фибри
  • Без глутен
  • Без холестерол

  

Лененото семе е една от най-старите култивирано от човека култури и е плод на растението лен (linum usitatissimum). Семената са с големината на сусам и имат много здрава външна обвивка. На вкус лененото семе е леко сладникаво и мазно, със слаба миризма. За да се запазят хранителните му качества,  не се препоръчва да се обработва термично. 

    Лененото семе често е наричано чудодейна храна заради високото си съдържание на Омега-3 мастни киселини(1ч.л.съдържа 2300мг Омега-3 мастни киселини). Начупеното ленено семе се усвоява много по-добре от целите семена. Използвайте като добавка към плодови шейкове, смутита, зърнена закуска, супи и като заместител на част от брашното в печивата.

    Препоръчителен дневен прием: 1-2 супени лъжици. За по-добро усвояване от организма приемйте лененто семе счукано или смляно. Можете да го добавяте към мюсли, мляко, зърнени закуски, смути или поръсено върху салата.

Коментари 1

Laura Willson

Laura Willson
Rumiana Zagorcheva

Зная колко е полезно лененото семе като перфектен антиоксидант и безброй още ползи за организма. Това е един от продуктите често присъстващи на моята трапеза. Предпочитан заместител на брашното в печива и понеже е смляно ми е много удобно и лесно за употреба. Препоръчвам го на всеки, който има отношение към здравословното хранене. Благодаря ви MOITEBILKI.COM, че улеснявате потреблението ми и задоволявате моите нужди!

09.02.2021

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top