КОКОСОВО МАСЛО /extra virgin/ - 300мл


3.67 от 5 / 3 гласа
Напишете мнение
7.60 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Произход: BG - BIO - 16 Земеделие извън ЕС

Пакетирано от : Смарт Органик АД

Съдържание:100% Студено пресовано кокосово масло

Хранителна стойност в 100g: Енергийна стойност –899kcal; Мазнини -99,88g, от които наситени мастни киселини - 91g, холестерол - 0,00g; Въглехидрати - 0g, от които захари-0g; Протеини - 0g; Фибри - 0g; Сол – 0mg.

Кокосовото масло е уникален продукт с редица ползи за човешкото здраве. По състав то не прилича на никоя друга растителна или животинска мазнина, затова е обявено за най-полезната мазнина в света. Може да се използва за готвене и за козметични цели.

Кокосовото масло подобрява храносмилането и метаболизма. То е естествен мощен антиоксидант и имуностимулант, помага на тялото да се справи с вируси и бактерии. Препоръчвано е от специалистите при сърдечно-съдови заболявания (висок холестерол, високо кръвно налягане), a също и предотвратява атеросклерозата. 

При борба с наднорменото тегло: две супени лъживи на ден в продължение на три месеца стопяват мастните резерви в областта на корема. Това се дължи на благоприятното действие на кокосовото масло върху метаболизма и хрнаосмилателния тракт. 

За кулинарни цели кокосовото масло се използва като заместиел на олиото, кравето масло и зехтина. С него могат да се приготвят всякакви видове сладкиши и солени ястия.

 Поради антиоксидантното си действие кокосовото масло се използва и в козметиката.  Действа хидратиращо и забавя процеса на стареене. Може да се добавя към масажни кремове за малки и големи. 

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top