Желязо с Витамин С - 60 капсули

Каталожен номер: 30213

0 от 5 / 0 гласа
Напишете мнение
18.35 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

При недостиг на желязо! Формула, обогатена с фолиева киселина!

Всяка капсула съдържа: желязо - 10,5mg; фолиева киселина - 150 μg; витамин С - 45mg.

Equilibra препоръчва за подпомагане при: анемия, повишени нужди на организма от желязо (период на растеж и развитие, бременни жени и кърмачки, жени в репродуктивна възраст), при повишена загуба на желязо с обилни и зачестили месечни цикли, в случаи на недостатъчен прием или резорбция на желязо при хронично болни, при хора на нискокалорични диети, при вегетарианци, хора, които се нуждаят от голяма издържливост, при увеличени физически натоварвания, особено хората в третата възраст и спортисти. 

Начин на употреба: По 1 капсула (перла) на ден, приета с малко вода или друга течност, за предпочитане по време на хранене.

Действие: Желязото е част от всяка клетка на тялото и има огромна роля в създаванетo на силна имунна система. Организмът не произвежда желязо, а го приема чрез храната и водата. Той е комплексообразуващият елемент на хемоглобина, който разнася кислорода в тялото. Недостигът на желязо при децата предизвиква забавяне на растежа и поведенчески проблеми. При бременните жени, които имат дефицит на желязо, има голям риск от преждевременно раждане и ниско тегло на новороденото. Фолиевата киселина е важна за кръвотворенето и ембриогенезата. Повишава умствената и физическа работоспособност. Подпомага нормалната функция на имунната система. Участва в метаболизма на хомоцистеина. Фолиевата киселина допринася за синтеза на аминокиселини и за нормалния растеж на тъканите у майката по време на бременност. Витамин С допринася за производството на колаген и за нормална функция на кръвоносните съдове, спомагайки усвояването на желязо.

Допълнително действие: За профилактика на анемия, активира жизнено важни ензимни процеси, участва в предаването на нервните импулси, в синтеза на хормоните. Подпомага детоксикацията на черния дроб, необходимо е за производството на хемоглобин и миоглобин. Увеличава работоспособността и концентрацията, увеличава съпротивителните сили срещу стреса и болестите.

 

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top