АЛОЙЗИЯ, ЛИМОНОВА ВЪРБИНКА, ЛИСТ - 30гр

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
1.62 лв.

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

Призводител: ЗП "Камелия Веселинова" с.Песочница, общ. Берковица

Гаранция за 100% чиста билка, без други примеси!

алойзия

Aloyzia Citrodora

    Обща информация: Алойзия, известна още като Лимонова върбинка е многогодишно растение, произхождащо от Аржентина, Парагвай, Бразилия, Уругвай, Чили и Перу. Растението е пренесено в Европа от испанците през 17-ти век. Има силен лимонов аромат и достига височина от 1 до 3 метра. Цъфти през август или септември с дребни бледо-лилави или бели цветове.

    Приложение: Действа активно при простуда, умора, стрес, стомашни неразположения и засилва нервната система. Има мощно антиоксидантно действие. Листата на алойзията също се използват за придаване лимонов аромат на риба и ястия от птици, зеленчукови маринати, салатни сосове и напитки. От растението може да се приготви чай или освежаващ сироп, който тонизира изключително добре организма след тежък работен ден.

   Начин на приготвяне: залейте 2-3с.л. листа от алойзия с 250-300мл. кипяща вода и оставете да престои 5-10 минути. За пригорвяне на студен чай са необходими 500мл гореща вода и 4-5 ч.л. листа от алойзия. Залейте листата с гореяата вода и оставете да изстине; може да добавите кубчета лед и подсладител. 

 

 

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден