БОРОВИНКА ЧЕРВЕНА, ЛИСТ - 30гр


0 от 5 / 0 гласа
Напишете мнение
1.85 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Призводител: ЗП "Камелия Веселинова" с.Песочница, общ. Берковица

Гаранция за 100% чиста билка, без други примеси!

Червените боровинки са пълни с витамин С.

Медиците препоръчват консумацията на червена боровинка за предотвратяване на язва на стомаха, проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, за защита на имунна система.

Листата на червените боровинките подсигуряват разнообразие от ползи за здравето, особено за здравето на сърцето. Също така се използват при възпаления и камъни в пикочните пътища. Те притежават противовъзпалително и диуретично свойство. Действат изключително благотворно върху бъбреците и пикочните пътища. Изследванията показват, че боровинките съдържат най-високите концентрации на флавоноиди, които подобрят циркулацията и  предотвратят възникването на сърдечно-съдови заболявания. Консумацията на тези здравословни плодове може да стимулира  "добрия" холестерол и неговите феноли, за намаляване на кръвното налягане и предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци, които могат да причинят инсулт.

    Начин на употреба: Запарете две чаени лъжички листа от червена боровинка в 350 мл кипяща вода 20 мин при стайна температура. Прецедете през марля.  Трайността на запарката е 12 часа при условие, че се съхранява в хладилник при температура 2-8 С, без да замръзва. Запарката се пие по 100 мл през деня.

 

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top