ГРИЖА ЗА КОЖАТА НА ЛИЦЕТО ПРЕЗ ЗИМАТА

12 Oct 2022

     Като продължение на статията  "Грижа за кожата на лицето"  (където разглеждаме въпроса за грижата според типа кожа и възрастта) ще дадем някои полезни съвети, които биха помогнали да се подготвим за настъпващата зима. 

   Независимо от сезона, кожата на лицето се нуждае от ежедневна грижа и хидратация. Невъзможно е да се възстанови или освежи за една нощ кожа, която е дехидратирана с години и дори с дни. 

   Проблеми с кожата на лицето през зимата - най-често срещаните проблеми с кожата на лицето през зимата са дехидратация, възпаление, сърбеж, зачервяване, напукване и стегнатост. 

   Как най-добре да се погрижим за кожата на лицето през зимата? - Най-голяма вреда върху кожата оказва излагането й на студ и нулева влажност. Усещането за сухота се появява почти веднага след падането на температурите. По-кратките дни и недостатъчното количество слънчева светлина също оказват негативно въздействие върху кожата поради липсата на витамин D. Най-добрата грижа би трябало да включва запазване на хидратацията и подхранването й с подходящи масла и витамини. Добре хидратираната кожа ще се "отплати" след време, понеже независимо от годините, тя ще бъде еластична и стегната. 

   Натурални средства в помощ на грижата за лицето - билките, пресните плодове и зеленчуци са основни помощници на красивата и здрава кожа. Консумирането на витаминозна храна ще осигури жизнен вид и тонус на Вашата кожа. Най-добрите и съвременни козметични препарати са приготвени от естествени продукти. Съответно, навици като пушене, консумиране на алкохол, недоспиване, непочистване на кожата на лицето, прекалено ексфолиране ще навредят на красивата и здрава кожа. 

   Обогатяване на крема за лице: ако усещате, че кремът ви за лице не е достатъчно "богат" и ефикасен, може да добавите към него течен витамин Е, витамин С и шипково масло. Смесете няколко капки от маслото, което сте избрали с количеството крем за нанасяне върху лицето. Разтъркайте между пръстите на ръцете си и нанесете върху кожата на лицето. 

  Витамин Е е антиоксидант и предпазва клетките на човешкия организъм от вредното влияние на свободните радикали (оксидантите). Той е отлично средство за възстановяване и регенериране на кожата, разширява кръвоносните съдове, укрепва капилярните стени, подпомага снабдяването на клетките с храносмилателни вещества. Може да се приема вътрешно и външно. 

>>> Витамин Е /течен/ - 50 мл <<<

>>> Витамин Е - 100 капсули <<<

   Шипковото масло е прекрасно средство за употреба при кожа, която показва признаци на остаряване, загуба на еластичност, стегнатост или свеж тен. То намалява във висока степен появата на дълбоки бръчки, белези и петна, силно омекотява кожата и я прави по-стегната и гладка. Редовната употреба на студено пресовано масло от шипки предпазва кожата от появата на белезите на преждевременно остаряване. Шипковото масло е единственото, което съдържа

Състав: Шипковото масло е единственото растително масло, което съдържа:

  • Естествена ретиноева киселина /Витамин А/ - до 5mcg / 100g масло
  • Естествени мазнини: Линоленова /около 45%/, Линолова /около 32%/, Палмитинова /около 4%/, Стеаринова /около 2%/
  • Антиоксиданти: Флаваноиди и Бетакаротени
  • Други витамини: С и Е.

 

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top