ГЪБА, КИТАЙСКА ЧЕРНА, СУШЕНА /насипна/ - 100гр


3.81 от 5 / 27 гласа
(2 Ревюта)
7.90 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

 Черните гъби са богати на витамините С и В, на различни микроелементи, като калций, фосфор и желязо, които са необходими на организма. Освен това количеството на минерали в черните дървесни гъби е много повече от това в телешкото и свинското месо, а количеството на витамин В3 с няколко пъти надвишава това в пресните зеленчуци. Благодарение на това богатство от полезни вещества китайските черни дървесни гъби са полезни при анемия, предизвикана от недостиг на желязо, високо кръвно налягане, повишен риск от тромбози. Редовната им консумация помага да се понижат нивата на лошия холестерол в кръвта и подсилват имунитета.

 Китайските черни дървесни гъби са отлично допълнение към салати, ястия от месо и морски продукти. В Китай те се считат и за лечебно средство, което подобрява кръвообращението, помага да се отървем от излишните килограми и освен това разкрасява. Медицинските изследвания също потвърждават, че някои от химичните съединения, които гъбите съдържат, забавят процесите на сгъстяване на кръвта. Поради тази причина те са добра профилактика срещу различни заболявания на кръвоносните съдове като инфаркти и исхемична болест. Освен това черните дървесни гъби съдържат вещества, които регулират работата на имунната система.

  • Отличен природен продукт за подсилване на кръвта
  • Пречистват организма
  • Борят се с побеляването на косата
  • Пазят от рак, помагат да отслабнем и да се справим със запека
  • Предпазват от сърдечно-съдови заболявания

 

Коментари 2

Laura Willson

Laura Willson
Роси тенева

Аз ги заливам с вряща вода и се киснат цяла нощ. След това панирам и пържа

02.09.2023
Laura Willson
Цветанка Силявска

Купих такива гъби за китайска супа.Накиснах ги както пише в студена вода за половин час.Бяха много жилави,хрупаха.Сложих ги в супата и ги варих доста време,но пак хрупат.Има ли друг начин за приготвяне?Защото в китайският ресторант са меки сварени и не хрупат.

27.02.2023

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top