НАЙ-ЕФЕКТИВНИТЕ БИЛКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

25 Apr 2023

   Храната оказва решаващо вляние върху здравето, физическото и духовно състояние на човека. Продължителните диети, при които липсват важни хранителни елементи затрудянват физическите и умствени способности. От друга страна, обилното хранене не повишава физическата и умствена енергия на организма, а води до излишни мастни натрупвания. Слабите хора обикновено са по-издържливи и здрави. Преяждането води до по-голяма податливост към болести и съкращаване на живота. Добре е да знаем, че има и прекалено опасни диети, водещи до трайно увреждане на организма. Който желае да отслабне, би трябвало да се храни по-малко и освен това - баланасирано, съдържащо необходимите витамини и хранителни вещества. Само при балансирано, здравословно хранене без "празни" калории като захар, може да се очаква дълготрайно отслабване и здраве.

   Това, от което се нуждае човешкия организъм, за да бъде здрав е:

- Достатъчно енергия за ежедневните занимания - за всяко движение, а дори и в покой, човешкия организъм се нуждае от енергия. Тази енергия се доставя от белтъчините, мазнините и въглехидратите в храната. 

- Достатъчно количество течности - водата е незаменимо хранително вещество, което участва във всички процеси на организма - изграждане на тъкани, изчистване на токсини, отпадъци, соли и др. Човешкият организъм има нужда от два до три литра вода на ден, за да функционира правилно. 

- Минерали, микроелементи и витамини - балансираното хранене съдържа достатъчно количество витамини (витамин А, В1, В2, С, D и мн.др) и минерали (натрий, калций, фосфор, желязо и др.).

  билки за отслабване Билките и отслабването - Освен с балансирана храна, билките също могат да ни помогнат за обмяната на веществата, детоксикацията и отслабването. Някои билки могат да намалят апетита и да увеличат чувството за ситост като например, гарциния камбоджа (съдържа хидроксицитратна киселина, която намалява апетита и телесната маса), копривата (съдържа много витамини и минерали, които могат да подпомогнат метаболизма). Някои билки, също така подпомагат контролирането на кръвната захар, намаляват нивата на холестерола.

    Билков чай №18 при нарушена обмяна на веществата и застлъстяване: комбинацията от жълт смил – цвят, коприва,  дяволска уста – стрък, широколист живовляк, водно пипериче – стрък, цариче стрък, глухарче  - лист, роза червена – цвят, камшик стрък, действат благоприятно при нарушена обмяна на веществата и затлъстяване.

   Чай 17 билки за детоксикация и отслабване се комбинират билки като: пчелник, комунига, мента, агримония, жълт кантарион, синя жлъчка, мащерка, върбинка, маточина, слез листа, хмел шишарки, глог цвят, резене плод, анасон плод, ленено семе, коприва корен. Тези комбинации може да се приемат под формата на смеси за чай или капсули.

  зелен чайДруг вид чай е зеленият чай от млади листенца, който също има благоприятното действие върху организма по време на пречистване и отслабване. Влияе върху метаболизма, пречиства и засилва перисталтиката, стимулира произвеждането на хормона норадреналин, който помага за бързото изгаряне на калории.

Все пак, преди да започнете да използвате билки за отслабване, е важно да се консултирате с лекар за да се уверите, че не сте алергични към тях и че те няма да окажат влияние върху лекарства, ако приемате такива.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top