ОБИКНОВЕН ХМЕЛ - 30гр


2.2 от 5 / 5 гласа
(1 Ревюта)
1.85 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Призводител: ЗП "Камелия Веселинова" с.Песочница, общ. Берковица

Гаранция за 100% чиста билка, без други примеси!

хмел обикновен

Húmulus lúpulus

  Обща информация: Обикновен Хмел или увивен Хмел е многогодишно тревисто растение от семейство Конопови. В България е разпространен повсеместно — расте из храсталаците, покрай реките, горите и влажните места из цялата страна — до 1000 м надморска височина. Отглежда се като културно растение във районите на Велинград, Самоков, Ихтиман и Трън. Днес в почти всички бири се влага хмел. Той придава на напитката горчивина, която балансира сладостта на малца, както и цветни, цитрусови и билкови аромати и вкусове.

    Действие: Растението има антисептично действие, понижава високата температура, нервоуспокоително е, има сънотворно действие, екстрактите от хмелови шишарки имат естрогенно действие.

    Приложение: Народната медицина препоръчва съцветията на хмела самостоятелно или в комбинация с други билки, при невроза, климактерични оплаквания, гастрити, болезнено уриниране, болезнена менструация, цистити, пясък и камъни в жлъчния мехур, жълтеница, възпаление на простатната жлеза. Билката се прилага външно при отоци и язви. Хмелът се използва и като козметично средство. Масло от хмел се използва за направата на кремове и други продукти за подхранване и омекотяване на кожата. В СПА центровете се правят бирени бани с цел  регулиране на потоотделянето.

Начин на приложение: За вътрешно приложение: 2 с.л. от билката се слагат в 500 мл вряла вода. Кисне 1 час. Пие се по 100 мл преди ядене, 4 пъти дневно. 

                                      За жълтеница: Билката кисне за 8 дни в червено вино (1:10) Пие се по 1 с.л. след всяко ядене.

Коментари 1

Laura Willson

Laura Willson
РАДКА. КИРОВА. ПАМУКОВА

Изкам да пробвам.

31.10.2023

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top