СИНИ СЛИВИ БЕЗ КОСТИЛКА - 100гр

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
1.10 лв.

СИНИ СЛИВИ БЕЗ КОСТИЛКА - 100гр

Сушените сини сливи са сред най-добрите източници на антиоксиданти. Антиоксидантите предпазват клетките от свободните радикали, причина за много болести и неразположения. Освен това сушените сини сливи са добър източник на витамините А и К.

Сушените сини сливи съдържат сорбитол. Сорбитолът ускорява храносмилането. Затова сушените сини сливи се препоръчват при запек и хемороиди.

Сушените сини сливи съдържат голямо количество диетични фибри. Диетичните фибри са полезни за храносмилателната система. Те не се абсорбират, а вместо това остават в червата, където абсорбират вода и така ускоряват храносмилането.

Сушените сини сливи съдържат борон във висока концентрация. Боронът е вещество, което е много важно за здравето на костите. Затова сушените сини сливи се препоръчват както за превенция на остеопороза, така и за облекчаване на симптомите при остеопороза при жени в менопауза.

Начин на употреба: Консумирайте сушените сини сливи самостоятелно като вкусна и здравословна закуска, в комбинация с мюсли, варени на компот или плодова салата. Може да ги ползвате в сладолед, мелба, пълнеж за палачинки и сладки печива.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден