ЦАРЕВИЧНО БРАШНО /фино/ - 500гр


0 от 5 / 0 гласа
Напишете мнение
1.40 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Произход: България

Хранителна стойност в 100гр.

  • Белтъчини 8 гр
  • Мазнини 1 гр
  • Въглехидрати 77 гр
  • Целулоза 0,5гр
  • Калории 0,315 ксаІ

 

Богато на минерални вещества и витамини.

Това златосто-жълто на цвят брашно е отлична безглутенова алтернатива. Чудесен източник е на минерала цинк, който е важен за ензимната функция. Той подсилва имунната система и спомага за извличането на енергия от храната.

Действа като антиоксидант и предпазва ДНК и клетъчните мембрани от вредата на свободните радикали. В 100 g брашно от царевица има над 2 mg цинк или 1/4 от приблизителния дневен прием /ПДП/ за жени и около 18% от за мъже.

Царевичното брашно е богато и на желязо. 100 g от него съдържат 2,8 mg желязо – 35% от ПДП за мъже и 17% за жени. Желязото се инкорпорира в хемоглобина – протеин на червените кръвни клетки, отговарящ за циркулацията на кислород из тялото и подсилва функцията на белите кръвни клетки – компонент на имунната система, борещ се с инфекции.

Характерният златисто-жълт цвят на царевичното брашно се дължи на съдържащите се в него каротеноиди – жълти, оранжеви и червени растителни пигменти. Лутеинът и зеаксантинът, два от най-изобилните каротеноиди в това брашно, спомагат за филтриране на светлината от очите, подсилват зрението и защитават от развитието на възрастово-зависими болести като макулната дегенарация. Други каротеноиди, като бета-каротена, помагат за усвояването на витамин А, подкрепят имунитета, ускоряват клетъчния растеж и продукция на червени кръвни клетки. 100 g от брашното съдържат 15% от ПДП за жени и 11% за мъже. Допълнително, при високо кръвно налягане /хипертония/ оставете 1 супена лъжица царевично брашно в чаша вода от вечерта. На сутринта изпийте всичко заедно.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top