БРАШНО ОТ СОРГО 400ГР


5 от 5 / 1 гласа
Напишете мнение
3.78 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Произход : България

Хранителна информация за 100гр продукт:

  • Енергийност : 361 ксаІ,
  • Белтъчини 8 гр.
  • Мазнини 3 гр.
  • Въглехидрати 77гр.
  • от които захари 2 гр
  • Фибри 7 гр.

Соргото е богато на протеини зърно с текстура, подобна на просото. В Съединените щати, земеделските производители използват соргото за фураж на добитъка. В Африка и Азия хората го използват в ястиякато овесена каша и хляб. Соргото е добра алтернатива на храна за хора, които са чувствителни към глутен - протеин, открит в храни като пшеница, ръж и ечемик, тъй като не съдържа глутен и може да служи като заместител на пшеница.

В сравнение с ориза и пшеницата, соргото има много по-голямо съдържание на калций. То е богато и на желязо, протеини и фибри. Последните открития показват, че растението е много полезно за дейността на сърцето. Това се дължи на наличието на антиоксиданти, в сравнително големи количества, представляващи полифенолни съединения. Нивата на холестерол в кръвта също се влияят положително при консумация на сорго. Самото сорго

Не съдържа глутен.

Съществува и нов хибриден сорт на на зърнената култура, който се използва за направа на безглутенови храни, за хора, страдащи от глутенова непоносимост. Наличието на брашно от сорго в тестото го прави лепкаво и еластично. А от него можете да направите вкусен хляб, палачинки, блат за пица, каша с овесени ядки, предястия. Полето на интерпретация е широко. Брашно от сорго понякога се добавя към състава на други видове, за да се подсили тяхната хранителна стойност.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top