МАСЛО ОТ СЕМЕНА ЧЕРЕН КИМИОН /нерафинирано студено пресовано/ - 250мл


4.5 от 5 / 2 гласа
Напишете мнение
21.82 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Масло от семена черен кимион 250мл

Еxtra virgin Nаturalis

Студено пресовано, нерафинирано масло от семена на черен кимион, произведено по традиционен метод на студено пресоване, запазващ всички полезни свойства на семената. 

Чистият състав прави маслото подходящо за пиене с профилактична или лечебна цел, кулинарни и козметични приложения. Маслото е богато на незаменими мастни киселини, ниацин, калций, калий, ниацин, тиамин, рибофлавин, фисфир и др.

То е мощен антиоксидант, който е важен при хринични, онкологични, дегенеративни заболявания.

Хранителна стойност за 100гр

  • Енергийна стойност 3698kJ/884kcal.
  • Мазнини 100гр.
  • - наситени 15гр,
  • - мононенаситени 24гр,
  • - полиненаситени 61гр.
  • Витамин Е 25мгр.
  • Фитостероли 175мгр.
  • Въглехидрати 0гр
  • Зхари 0гр
  • Белтъци 0 гр.

Лечение и разкрасяване с масло от черен кимион

1. Срещу косопад и стимулиране на растежа на косата – от лечебното масло се втрива в корените. Изчаква се да действа 60 минутки и после се измива обилно с вода. Можете да втривате масло и по ноктите на ръцете, защото това ги предпазва от чупене.

2. Масло от черен кимион при нервни разстройства – добавете една чаена лъжичка лечебно масло към кафето си. Изпийте го и отва ще премахне стреса и напрежението, които чувствате.

3. Масло от черен кимион за облекчаване на кашлицата – с него се намазват гърдите и гърба, като непосредствено, след нанасянето на маслото се изпива и чаена лъжичка от него. Добре е процедурата се прилага преди сън, за да може болният да си е легнал и да е отпуснат.

4. Лечебното масло при борбата с умората – за да премахнете умората от тялото си ви трябва чаша прясно изцеден сок от портокали, в който ще добавите чаена лъжичка масло. По една чаша дневно се изпива в продължение на 10 дена.

5. Подобряване на паметта – пригответе си чай от мента. Налейте си в чаша 100 милилитра от чая и добавете към него чаена лъжичка масло. Приемайте по един такъв чай един път дневно за период от 10 дена.

6. Намаляване и заличаване на бръчките – смесете равни количества зехтин и масло от черен кимион (по една супена лъжица е достатъчно). Разбъркайте двете съставки и нанесете сместа с масажиращи движения върху проблемните зони. Оставете маската да действа 1 час и после изплакнете лицето с вода и сапун.

7. Масло от черен кимион срещу възпаления в организма – настържете малко карамфил и вземете от него чаена лъжичка. Смесете го със супена лъжица масло. Добре е да добавите лека към предварително приготвен чай от мента и да го разтворите вътре.

8. При борбата с високия холестерол – просто разтворете чаена лъжичка от маслото в любимата ви гореща напитка. Приемайте веднъж дневно.

9. Срещу лишеи – намажете лишея с домашен ябълков оцет и после с лечебното масло. За да постигнете добри резултати повтаряйте лечението 15 дена.

10. Облекчаване на болките при ревматизъм – болезнените зони се намазват директно с маслото. Непосредствено с това всеки ден се изпива по чаена лъжичка масло от семенцата. За постигане на добри и трайни резултати продължете лечението 15 дена.

11. Срещу главоболие – с лечебното масло се намазват зоните около горния край на очите и близо до ушите. Продължете лечението 3 дена за трайни резултати.

12. Срещу киселини – лечението продължава 5 дена. Два пъти на ден изпивайте чаша топло мляко с разтворена в него чаена лъжичка лечебно масло.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top