СТЕВИЯ - 90 пакетчета по 1гр


0 от 5 / 0 гласа
Напишете мнение
12.60 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Произход: Швейцария

Състав: Еритритол 98%, стевия 2%.

Енергийна стойност на 100 гр - 0 kkal

Нетно количество: 90 гр (90 бр x 1 г)

 

   Еритритола - е подсладител без калории и глутен. Добива се от растенията съдържащи нишесте, като царевица, тапиока. В естестввен вид се среща в крушите, гроьдето, динята. На вид е като бял прах на кристали. Еритритола притежава 70-80% от сладостта на захарта. 

Ползи от еритритола:

- не повишава нивата на инсулина и кръвната захар.

- Еритритола е антиоксидант, който абсорбира свободните радилаки.

- Той е напълно безвреден и нетоксичен за човешкия организъм.

Стевия е многогодишно растение с височина от 50 до 70 см с малки дребни листенца, с много малки бели цветчета. Обича топъл и влажен климат, добре обогатена почва. От един квадратен метър се събира и се изсушава трева, която може да замести 7 кг захар. Достатъчно е да се сложат в чаша чай две-три малки листенца от тази трева и чаят става толкова сладък, колкото, ако сложите две-три бучки захар.

Лечебни свойства на Стевията: За лечение на диабета. Също така и в онкологията, при срив на имунната система, при стрес, нарушения в кръвоносната система, хипертония, стомашно-чревни заболявания, при излишно тегло, като тонизиращо средство, стимулиращо умствената и физическа активност.

 Използва се като подсладител при производство на всички видове продукти, които се нуждаят от сладка съставка. Стевията е напълно безвредна за разлика от другите подсладители.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top