ШАРЛАН "БАЛЧО" - 500 мл


0 от 5 / 0 гласа
Напишете мнение
7.28 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Произход : България

Нерафинирано, студено пресовано слънчогледово олио

Хранителна стойност за 100гр

  • 57 kcal Мазнини 99.8гр.,
  • -  от които наситени мастни киселини 10.3гр
  • -  ненаситени мастни киселини 89.5гр.
  • Въглехидрати 0гр.
  • Протеини 0гр.
  • Сол 0гр .

Студено-пресованото и нерафинирано масло притежава специфичния вкус и аромат на слънчогледовите ядки, от които се прави. Получава се чрез студено пресоване на специално подбрани, висококачествени белени слънчогледови ядки и последваща фина филтрация, без химична обработка. Това гарантира запазване на всички ценни качества на маслото

Нерафинираното слънчогледово масло е изключително богато на Витамин Е и Омега 6 есенциални мастни киселини. Съдържа голямо количество есенциални мастни киселини: Омега 6 и Омега 3, които са важна част от хранителния прием и при профилактика и превенция на различни заболявания – сърдечно-съдови, хипертония, артрит, астма, автоимунни нарушения. Изключително богато на витамин Е /около 43% от дневната нужда се съдържат в 14г от маслото/, който е активен антиоксидант, неутрализиращ свободните радикали. Витамин Е регулира функцията на хипофизата и по този начин повлиява метаболизма и функцията на половите жлези и гениталните органи. Тъй като е мастно-разтворим витамин, той регулира мастния метаболизъм и е важен за мускулите.

Консумацията на храна, приготвена с „Шарлан” намалява проблемите със стомашно-чревния тракт и подпомага храносмилането. Подходящо е за салати, сосове и ястия.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top