ЧЕРЕН БЪЗ, СУШЕН ПЛОД - 100гр

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
4.68 лв.

Произход: България

Съдържание: 100% изсушени плодове от бъз

Употреба: Черният бъз има силно благоприятно действие върху имунната система на човека. Плодовете на черния бъз са най-използваната му част, защото съдържат
 много пектин и целулоза, които способстват по-добрата дейност на стомаха и червата, действат срещу запека и подобряват чревната флора в дебелото черво. Плодчетата действат още потогонно, съдържат минерални вещества и витамини, а свойствата на гликозидните вещества способстват за понижаване на висока температура.

Друга форма под, която могат да се приемат плодовете е като сироп. При него витамините се запазват напълно, защото няма термична обработка.  

В народната медицина бъзът се използва срещу простудни и бъбречни заболявания, за нормализиране на високо кръвно, срещу остра кашлица, подагра, хемороиди, анемии. Поради високото съдържание на витамин С в плодовете, чаят от бъз е подходящ за пушачи и хора с отслабен имунитет.

Начин на приготвяне: 2с.л.от плода се залива с 400мл вода; киснат 10мин., след което се прецежда и се пие три пъти на ден.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден