ИНУЛИН (фибри от корени на цикория) - 200 г


0 от 5 / 0 гласа
Напишете мнение
6.72 лв.
Сигурно онлайн пазаруване
Качествени продукти
Удобни платежни методи
Бърза доставка в България.
Любезно обслужване по телефон

Произход: Белгия

Състав: Инулин (фибри от корени на цикория)

Употреба: за директна консумация

Приложение: във всички храни и напитки с цел замяна на захарта и обогатяване с фибри. 

Хранителна стойност за 100 г: 

  • Енергийна стойност - 418 kJ/ 100 kcal; 
  • Мазнини - 0г (от които наситени – 0г); 
  • Въглехидрати – 75г (от които захари - 0г); 
  • Протеини - 0г
  • Сол - 0,3г

   Растителните фибри (инулин) се съдържат в над 30 000 различни растения. Най-високо съдържание на инулин се открива в цикорията и земната ябълка. Приемът на инулин има редица ползи за чревното здраве на човека. Той е пробиотик, който подхранва "добрите" бактерии в стомашно-чревния тракт, подпомага имунната система, увеличава производството на витамин В12 (така необохдим за усвояването на желязото в организма), тиамин и ниацин. 

  Фибрите пречистват тялото - Ако не приемаме достатъчно фибри, в организма ни се натрупват токсини и той страда. Токсините идват от вдишването на прах, от непреработена храна, пестициди, но по-голямата част идват от мъртвите клетки на собственото ни тяло. Ако мъртвите клетки не бъдат изхвърлени, те се превръщат в опасна отрова, защото започват много бързо да гният. Без фибрите, тялото се затруднява с пречистването и кара кожата да поеме тази функция, тя става груба и грапава. Затова е много важно да се приемат достатъчно фибри, за да може тялото да изхвърли всички ненужни отпадни вещества, вместо да се затрупва с тях.  

  Кои са най-големите ползи от приема на фибри? - Има много доказателства за ползите и лечебните свойства на фибрите. Те помагат в укрепването на болното сърце, понижават холестерола, предотвратяват редица видове рак, понижават риска на онкологични заболявания, диабет и подобряват състоянието на настъпил такъв, стабилизират кръвната захар, усилват имунната система, подържат състоянието на червата, намаляват запека и помагат за изхождането, предпазват от жлъчни камъни, подпомагат полезните чревни бактерии, помагат при нормализиране на телесното тегло, спомагат за изхвърлянето на излишния естроген, предпазват от язва.

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top