ПОДОБРИ ЗДРАВЕТО СИ ЧРЕЗ ЛЕЧЕБНО ГЛАДУВАНЕ

20 Jun 2023

  Човекът е устроен като балансирана екосистема така, че здравият организъм да се саморегулира и възстановява, справяйки се с болестите. Разбира се, това става лесно най-вече, когато организма е млад, но дори и възрастен, той функционира добре до самия край. Органите постоянно извършват някакво движение, което е доказателство, че тялото е здраво. В противен случай се развива заболяване. Например, ако храната в червата не се преработи добре, започва гниене, а това се отразява на бъбреците, което от своя страна води до неизхвърляне на натрупаните шлаки. Оставайки непречистен, организма страда. Освен това, стресът, вредните навици, лошата екология, преработената некачествена храна, прекаленото приемане на лекарства и антибиотици, допълнително влошават здравословното ни състояние. 

  Какво е гладолечение?За да може тялото да се пречисти и излекува от натрупаните токсини, бактерии и паразити на помощ идва лечебното гладуване (гладолечението). Този метод за поддържане на здравето е познат още от древността. Много хора са се пречиствали така не само тялом, но и духом, като духовници, мислители, древни философи. Дори и болните животни инстинктивно гладуват докато оздравеят. Лечебният ефект на гладуването се състои в това да се спре приемането на голямо количество храна, за да може организма да си достави необходимата енергия, необходима за пречистването на патологичните тъкани. 

   В първите дни от гладолечението започва разграждането на мастните натрупвания около талията и ханша. От 8-мия ден нататък започва разграждането на патологичните натрупвания от черния дроб, бъбреците, сърдечния мускул и съдовите артерии, мозъчните клетки, холестерола в кръвта,натрупванията около ставите и прешлените.

  Видове лечебно гладуване - Съществуват различни системи за гладуване описани от специалистите в тази област.

  • Водно гладолечение - Лекуване само с дестилирана вода
  • Приемане само на зеленчукови и плодови сокове 
  • Приемане само на билков чай с мед и пресни плодове
  • Сухо лечебно гладуване

    Лечебното гладуване с фрешове, плодове, зеленчуци, билков чай и мед се приема по-добре от нашия организъм, макар и да има по-бавен ефект, защото плодовете и зеленчиците имат силно алкална реакция и така се постига баланс с киселиността. гладолечение с вода

  Водното гладолечение с дестилирана и минерална вода дава по-бърз ефект от това с фрешове и зеленчукови сокове, но организма изпитва дискомфорт, защото при него се отделя високо количество токсини. Усеща се дъх на ацетон, силно главоболие, отпадналост, дори гадене и повръщане. Това се получава в следстви на бързото разграждане на патологичните натрупвания; киселините се повишават много.

  Сухото лечебно гладуване - това е един от новите начини за лечение - "процес на гладуване без вода". Смята се, че сухото гладуване дава по-бърз оздравителен ефект, отколкото пълното гладуване с вода, защото още през третия ден настъпва ацидоза (повишаването на киселинността), след което човек се чувства много по-добре и се наблюдава най-добър лечебен ефект върху организма. Сухото гладуване до 3 - 4 дни не води до силно обезводняване, защото организма отделя около 1 литър ендогенна (метаболитна) вода на ден при разграждането на мазнините. Преди предприемане на сухо гладуване е добре да се направят няколко тренировъчни влажни гладувания. 

   Подготовка за лечебното гладуване - За да се започне лечебното гладуване е необходимо преди това да се проведат различни прочистващи процедури и да се промени храненето. Качественото и добро хранене позволява на организма да се запаси с необходимата жизнена енергия по време на гладуването. По този начин се създават условия за пълноценно и качествено прочистване на стомашно-чревния тракт. С режима на хранене се прочистват червата и черния дроб. Това е необходимо, понеже в непрочистеното дебело черво започва ферментиране при разлагането на фекалиите, което води до отделяне на много отровни газове, просмукващи се в кръвта и преминаващи през целия организъм. 

   детоксКак да приключим гладолечението? - има един лесен за изчисляване принцип за приключване на гладолечението - колкото време е траело гладуването, толкова трябва да е приключването. Един ден сухо гладуване се равнява на три дни влажно гладуване, следователно ако сте направили три дни сухо гладолечение, захранването трябва да е девет дни. В този период е добре да се консумират в умерени количества плодове, сокове от чисти, пресни и висококачествени продукти, защото организмът продължава да се изчиства.

   Какво лекува гладолечението? - То лекува различни болести като гинекологични заболявания, мигрена, заболявания на стомашно-чревния тракт, хроничен запек, високо кръвно налягане, висок холестерол, бронхити и бронхопневмонии, често боледуване от гнойна ангина, трета сливица при деца, паразитни заболявания, неврологични страдания и др. Преди да се пристъпи към гладолечение, е необходимо да се направи консултация със специалист!

 Статията е информативна и цели отваряне на темата, без да се ангажира с медицински съвети и препоръки!

Използвани материали: "Лечение на организма със собствени сили", Сергей Филонов, ИК "БАРД" 2015

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top