КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА РЪЦЕТЕ СИ ПРЕЗ ЗИМАТА?

28 Jan 2022

 

    КОЖАТА НА РЪЦЕТЕ НИ е подложена на непрекъснати температурни и химични атаки. Добрите грижи изискват достатъчна хидратация и хигиена. Сигурно сте чували популярното твърдение, че кожата на ръцете издава възрастта. Независимо от това, поддържаните ръце, винаги правят добро впечатление.

   зимна грижа за ръцетеГРИЖА ЗА РЪЦЕТЕ ПРЕЗ РАЗЛИЧНИТЕ СЕЗОНИ - Без значение дали е лято или зима, кожата на ръцете трябва да бъде добре хидратирана и подхранена. През зимните дни тя по-лесно се напуква и изсушава от студа. Задължително е слагането на защитен крем, преди излизане навън! 

   Ако кожата вече е напукана и зачервена, използвайте продукти, които я успокояват: подходящи са мехлеми съдържащи невен, лайка, розмарин, алое вера, масло от жожоба и др. Тази грижа е ежедневна и се изразява в нанасянето на хидратиращи масла, лосиони, кремове и правене на различни козметични процедури за гладка и нежна кожа. Не подценявайте постоянството - то е ключът към успеха! 

   масаж на ръцетеМАСАЖЪТ НА ДЛАНИТЕ НА РЪЦЕТЕ също е от съществено значение за тяхното здраве. След всяко третиране с препарати, задължително правило е масажирането с хидратиращ крем. По този начин маслата проникват в кожата и я подхранват. Освен това, чрез масажа се подобрява кръвообръщението на дланите, а от там и здравият вид на кожата. 

    МАСКА ЗА РЪЦЕ -  ако искате да имате безупречни, гладки, меки и хидратирани ръце, задължително трябва да правите маски на ръцете си. В зависимост от състоянието на кожата, подходът и грижата трябва да са различни. 

   КАРТОФЕНА МАСКА за загрубяла и повяхнала кожа на ръцете: сварете два картофа, намачкайте ги на пюре и добавете 2 ч.л. лимонов сок. Нанесете плътен слой от топлата маска върху ръцете и покрийте с памучна кърпа или марля. Оставете да подейства за 10-15 минути. Измийте ръцете и нанесете хидратиращ крем. 

   МАСКА ЗА НАПУКАНА КОЖА на ръцете - смесете равни количества мед и масло и намажете ръцете. Оставете да подейства за 10 миинути и измийте с вода. Нанесете хидратиращ крем. 

   ХИДРАТИРАЩА МАСКА за ръце - смесете фини овесени ядки с топло мляко. Нанесете кашата върху ръцете. Изчакайте да изсъхне, след което измийте последоватлено с топла и студена вода. Нанесете хидратиращ крем. 

   хидратация на ръцетеПИЛИНГ ЗА РЪЦЕ - пилингът отстранява мъртвия слой кожа и така допринася за регенерацията и производството на нови клетки. Също така, той помага на кожата да поеме по-добре съставките на кремовете и маслата.

   Рецепта 1: Направете си пилинг за ръце от смлени на брашно кайсиеви ядки и малко лимонов сок. Нанесете върху ръцете и след 10 - 15 минути измийте с вода. Нанесете хидратиращ крем. 

   Рецепта 2: Направете си пилинг за раздразнена и напукана кожа на ръцете като смесите равни количества (2 с.л.) кристална захар и зехтин. Нанесете върху ръцете и масажирайте внимателно за 2-3 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете хидратиращ крем. 

Използвани материали: "Как да изглеждаме с 10 години по-млади" , И.К."Византия" 

 Ако тази статия е била полезна и интересна за Вас, моля, поставете един палец отдолу или напишете коментар под темата! Мнението Ви е важно за нас! Благодарим Ви!

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top