КИСЛОРОДНАТА ВОДА - ПОЛЗИ И УПОТРЕБА

25 Jun 2021

   Какво е водороден пероксид /кислородна вода/? - Той е една от най-силните защити на имунната система на човешкия организъм в борбата с патогенната среда, образуван от левкоцитите и тяхната разновидност гранулоцитите. В тялото на човека водородния пероксид (H2o2се образува в клетките на имунната система от кислород и вода. В организма водородния пероксид се разлага под въздействието на фермента каталаза на вода и атоменен кислород, който предпазва клетката от повреда. Друга важна роля на водородния преоксид в организма на човека е окисляването на токсичните вещества. Например, окислявайки мазнините по стените на кръвоносните съдове, водородния пероксид предотвратява и отстранява атеросклероза. 

майка кърми бебе

    В природата на практика нищо не се случва без участието на водороден пероксид. Знаете ли, че в коластрата и майчиното мляко се съдържа много водороден пероксид? Той задейства или по-точно стартира имунната система на новороденото. 

  Ролята на кислородната вода в борбата със свободните радикали - Кислородната вода е от изключителна важност за доставката на макро и микро елементи за клетката. Тя окислява токсичните вещества попаднали в организма и го пречиства от тях. Имунната система контролира количеството на свободните радикали в организма на човека - колкото повече са те, толкова по-вероятно е възникването на болести. Лимфоцитите и гранулоцитите се занимават с унищожаването на свободните радикали. Има изследвания, които доказват, че лактобактериите, живеещи в дебелото черво, също произвеждат водороден пероксид. Знаем, че всички патогенни микроорганизми и ракови клетки живеят само при липса на кислород /виж статията: "Алкално-киселинен баланс на организма"/.

   Причини водещи до увеличаване на свободните радилаки в организма - общоизвестно е че свободните радикали нарушават жизнените функции на клетката. С напредване на възрастта тези функции намаляват и концентрацията на свободни радикали се увеличава. Стерсът е другия фактор увеличаващ количеството на патогенните микроорганизми в тялото ни, също хроничните заболявания, токсините, облъчване, резките промени в температурите

   Знаете ли, че една от вероятните причини за изкуственото застаряване на организма е тютюнопушенето, тъй като в цигарения дим има много свободни радикали, а в издишания почти липсват? 

   Водородният пероксид не само възстановява нормалната работа на клетките, но и окислява всички недообработени вещества в организма.  

   Един експеримент за доказване на окислителните способности на кислородната вода: - Ако в 1 литър вода налеем 15-20 капки водороден пероксид (H2o2), количеството микроби в нея намалява хиляда пъти, загиват и патогенни микроорганозми намиращи се във водата. 

   Употреба и разпространение на водородния пероксид (Н2О2- Това е безцветна течност (в големи обеми проявява леко синкав цвят), без миризма, неустойчиво съединение, добре разтворимо във вода и разлагащо се при контакт с въздух. Разпространените названия са перхидрол, хидроперит, хиперол, лаперол. Ако организмът ни не произвежда достатъчно количество водороден пероксид той започва да се разболява. Този механизъм осигуряващ нашето съществуване понякога се нарушава. В такива случай добро средство в помощ е приемането на кислородна вода (външно, орално, анално). 

   Безопасна ли е употребата на кислородна вода - мненията по този въпрос се разделят на две и тези, които са против употребата й изтъкват аргумента за опасност от газова емболия. Водородния пероксид е разтвор, при който молекулите на атомния кислород са отделени с вода и за разлика от молекулите на чистия кислород са много малки, поради което рискът от газова емболия е практически изключен. Някои хора обаче, получават неразположения при прием на кислородна вода. 

   Професор Неумивакин в своята книга "Диабетът - митове и реланост" обяснява защото това е така. Той казва, че през целия си съзнателен и цивилизован живот човекът поема пържена, мазна, пушена или даже отровена с химикали храна, в която въобще няма кислород. За преработката на всичката тази храна е необходимо голямо количество кислород. Тъканите в организма на практика живеят с недостиг на кислород и се борят за всяка "глътка въздух". Затова поемането на дори 2 капки кислородна вода предизвиква неразположения при някои хора. В такива случаи е добре постепенно да се въвежда употребата на Кислородна вода (например 3-5 капки за 10 дни).

   Външно приложение на Кислородна вода - 1-2ч.л. 3%-ен разтвор Н2Она 50мл вода. Използва се като компрес, втриване в болезнените места (ставите, кожата ....). Помага при Псориазис, екзема, множествена клероза, болест на Паркинсон. При гъбички на краката използвайте същия процентен разтвор на Кислородната вода без да го разреждате. Втривайте няколко дни поразените участъци и ще видите положителен резултат.

   Кислородната вода ще ни избави от лошия дъх на устата - Изплакнете устата с 1-2ч.л. 3%-ен разтвор Н2Она 50мл вода, в който сте добавили малко сол и сода бикарбонат. 

   Начин на съхранение на Кислородната вода - съхранява се в тъмен съд с плътно затворена капачка, защото при контакт с въздух се разлага. 

Използвани материали: "Диабетът - митове и реалност",

И.П.Неумивакин, ИК "Жануа '98"

Ако тази статия е била полезна и интересна за Вас, моля, напишете коментар под темата!

 Мнението Ви е важно за нас! Благодарим Ви!

Коментари 1

Laura Willson

Laura Willson
Дидо

Към автора на статията: Кислородната вода е окислител, а не антиоксидант!

2022-12-09 15:09:58

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top