ВОДАТА КАТО КОЗМЕТИЧНО СРЕДСТВО

09 Jul 2021

 

   Водата в козметиката - Главното козметично средство за запазване на красотата на лицето и тялото винаги е била и си остава водата. Още от древността египтяните, персите, евреите, гърците и римляните широко използвали водата за лечебни и хигиенни цели под формата на парни бани, вани, водни масажи, компреси, душове. Задължителен ритуал в древен Рим бил посещаването на баните. Римските терми побирали едновременно по 2000 души, били предвидени за хора от различни съсловия, отличавали се с изискан разкош и обслужвали римляните безплатно. В термите имало горещи и студени басейни, зали за спортни упражнения, по стените висели съдове с благовонни масла. 

   В наши дни съществуват достатъчно средства за поддържане на добра форма - ежедневния душ, ваната, водните масажи, сауна и фитнес зали. За да имаме забележими резултати, трябва да се възползваме от възможностите на съвременните методи за поддържане на красотата, но и да надникнем в мъдростта от древността. 

   Овлажняване на кожата - за да поддържате кожата си в идеален вид, вие трябва да я хидратирате както отвътре, така и отвън. Вашето здраве ще спечели ако водата, която пиете е изворна, обогатена с жизнена енергия или вода със структура на лед (виж статията: "Водата - извор на живот")

    Билково кубче лед за красива кожа - Във формичка за лед налейте отвара от лайка или босилек, мащерка, маточина и др. Ако имате акне, добре действа отвара от глухарче корен. Сутрин масажирайте кожата на лицето с едно билково кубче лед. 

  сауна Сауна - преди да влезете в сауната изпийте 1 чаша минерална вода. Престоят трябва да доведе до изпотяване, но без да се прекалява с времето и темепературата в сауната. След това вземете душ, като постепенно понижавате температурата на водата. завършете с ледено студена вода и отново влезте в сауната. Редуването на темепаратурата подобрява обмена на веществата и има забележим козметичен ефект върху кожата. След сауна нанесете на лицето, шията и гърдите тънък слой хидратиращ крем, а след това, слой и по-мазен крем. В противен случай, кожата на тези места може да се изсуши. 

   Парна баня за суха кожа - постойте 10-20 минути над пара вечер, преди лягане и нанесете върху кожата си овлажняващ нощен крем. По възможност поставете в помещението, в което стоите през деня съд, който отделя пара поне 5-6 часа. Изпаренията ще овлажнят въздуха и това ще се отрази благоприятно на кожата на лицето. 

  Вана с борови иглички за тонизиране на нервната система - Сложете една шепа борови иглички в 1 литър вряща вода. Оставете да поври 10 минути и след това да престои 5 минути. Добавете тази отвара към водата във ваната. 
  Чай и отвара от маточина за успокояване на нервното напрежение - добавете към водата на ваната отвара от маточина както в горната рецепта. Чаят от маточина също действа успокояващо на нервите. 
Гледай видеото >>> https://youtu.be/JcKwzMDZ50w
 
Ако тази статия е била полезна и интересна за Вас, моля, поставете един палец отдолу или напишете коментар под темата! Мнението Ви е важно за нас! Благодарим Ви!

Коментари

Laura Willson

Оставете вашето мнение

Невалидно

Невалиден

Моля напишете коментар


Top